BOZÜYÜK’TE SİLİKOZİS BİR İŞÇİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ!

BOZÜYÜK’TE SİLİKOZİS BİR İŞÇİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ!

BOZÜYÜK’TE SİLİKOZİS BİR İŞÇİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ!
Bilecik’in Bozüyük ilçesi, seramik sektörü çalışanlarının yaşadığı sağlık sorunları ve meslek hastalığı raporu alma sürecinde karşılaşılan zorluklarla sık sık gündeme geliyor. Son olarak, akciğer nakli bekleyen ve 20 yıl boyunca seramik sektöründe çalışan İbrahim Koç silikozis sebebiyle hayatını kaybetti.

1988 ile 2008 yılları arasında Eczacıbaşı’nın seramik fabrikasında çalışan İbrahim Koç silika oksitleriyle yüzeyin kaplandığı sırlama işlemini yapıyordu. 20 senenin sonunda ve emekli olmasına bir buçuk sene kala işveren tarafından işten çıkartıldı. İşten çıkartıldığında hasta olduğunu bilmeyen İbrahim Koç, 2019 yılında arkadaşlarıyla görüşmesi sırasında şunu belirtti: “6 ayda 1 film çekiliyordu ama sonuçları ben de dahil olmak üzere hiçbir işçi bilmiyordu. “Senin hastalığın var, doktora git!” diyen olmuyordu.”

2008 yılında işten çıkartılan, 9-10 sene boyunca Osmangazi Devlet Hastanesi’ne gidip gelen ve en son Ankara Şehir Hastanesi’nde 15 gün kalan İbrahim Koç %80 işgöremezlik raporu aldı. 1 Şubat 2019’dan beri oksijen tüpüne bağlı olarak yaşadı ve akciğer nakli beklediği sırada, henüz 56 yaşındayken hayatını kaybetti.

Alınmayan güvenlik önlemleri ve sağlıksız çalışma koşulları sebebiyle ölen İbrahim Koç’un sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.