İtfaiyeciliğin de Koleji Olmalı

İtfaiyeciliğin de Koleji Olmalı

Türkiye ‘de itfaiyenin bölgesel geliştirmesi, ‘’Logoeast Projesi’’ kapsamında yurt dışından gelen bir grup itfaiyeci Çorlu Belediyesine de ziyarette bulundular.

‘’Logoeast Projesi’’ dahilinde Trakya ve Güneydoğu Anadolu itfaiyelerinin modernizasyonu ve gelişmesine yönelik eylem planları, Edirne, Çorlu,Lüleburgaz itfaiye teşkilatlarının durum tespit araştırması yapıldı.

Hollanda Deventer, Enschede Amsterdam itfaiye teşkilatlarından oluşan heyet Çorlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut’u makamında ziyaret ettiler. İtfaiye teşkilatı hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Çorlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut, heyetle yaptığı görüşmede şu açıklamalarda bulundu; ‘’ İtfaiye Teşkilatı özel bir statüde olup, personeline de özel bir eğitim alarak görev verilmesi gerekmektedir.İtfaiye teşkilatı imtiyazlı ve özel bir görev niteliği taşımaktadır.Burada çalışan personelin de çok iyi bir şekilde eğitilmiş olması gerekmektedir.Bazı üniversitelerin bünyesinde itfaiyecilik bölümü olmasına rağmen bunun geliştirilmesi gerekiyor.Nasıl ki Polislerin bir koleji var,okulu var, itfaiyeciliğin de koleji olmalı onlarda belli bir eğitim alarak göreve başlatılmalı. Modern araçlara sahip olmanın yanında o araçları kullanacak bilgili ve deneyimli elemanlar olmalıdır’’

Daha sonra Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Faruk Yücel nezaretinde itfaiye binasını gezen heyet, Belediyenin ve İtfaiye Teşkilatının sahip olduğu araç gereçler karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler. İtfaiye personeli ile beraber araç gereçler hakkında fikir alışverişinde bulundular.Heyettekiler ; ‘’sizden bir şeyler öğrendik bu ziyaret bizim için önemli geçti’’ dediler.

Ziyarete gelen heyette Deventer Belediyesini temsilen Zafer Aydoğdu, Enschede itfaiye müdürü Max Krisman, Deventer İtfaiye Müdürü Michl Thijsen ,Amsterdam İtfaiye Müdür yardımcısı Jandirk Van De Valde , Logoest program itfaiye Bölgesel geliştirme projesi yerel koordinatörü Velle Verneij, Tüm İtfaiciler Birliği (TİB) Genel Sekreteri ve eski Kocaeli İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan hazır bulundular.

Çorlu ziyaretini tamamlayan heyet Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Faruk Yücel ile birlikte önce Lüleburgaz, sonrasında da Edirne Belediyelerini ziyaret ederek inceleme,bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Çorlu’dan memnun ayrıldılar.